We zijn trots om aan te kondigen dat KMTHC in april 2024 is bekroond met drie prestigieuze labels van de Vlaamse Hockey Liga (VHL): de Club Manager Academy (goud), de Umpire Academy (brons), en de Coach Academy (Goud). Deze erkenningen weerspiegelen onze voortdurende inzet voor excellentie in clubbeheer, coaching, en arbitrage.

VHL Labels


Mechelse bekroond met 3 VHL-Labels

We zijn trots om aan te kondigen dat KMTHC in april 2024 is bekroond met drie prestigieuze labels van de Vlaamse Hockey Liga (VHL): de Club Manager Academy (goud), de Umpire Academy (brons), en de Coach Academy. Deze erkenningen weerspiegelen onze voortdurende inzet voor excellentie in clubbeheer, coaching, en arbitrage en we zijn vereerd om ze aan de ingang van ons clubhuis te hangen.

Club Manager Academy (Goud)

Het gouden label voor de Club Manager Academy benadrukt onze toewijding aan uitstekend clubbestuur. Deze academie biedt bijscholingen en begeleidingstrajecten voor clubbestuurders in Vlaanderen, met een focus op praktijkgerichte ondersteuning en het delen van best practices. Samen met Dynamo streven we ernaar om onze clubbestuurders beter op te leiden en te ondersteunen, zodat ze over de nodige kennis en expertise beschikken voor een kwalitatief dagelijks clubbeheer.

Coach Academy (Goud)

Onze inspanningen om hoogwaardige trainingsprogramma's te bieden, zijn beloond met het label van de Coach Academy. Deze academie organiseert opleidingen en bijscholingen voor hockeytrainers en -coaches in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool. Ons doel is dat elke jeugdspeler tegen eind 2024 getraind wordt door een gediplomeerde trainer. Daarnaast bieden we diverse bijscholingen en een community voor trainers en coaches om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Umpire Academy (Brons)

Met het bronzen label voor de Umpire Academy wordt onze inzet voor een professionele scheidsrechteromkadering erkend. Deze academie is bedoeld voor leden die hun arbitragevaardigheden willen verbeteren, zowel binnen de club als op nationaal niveau. Door middel van bijscholingen, opleidingsmateriaal en begeleiding streven we ernaar het algemene niveau van arbitrage en kennis van de spelregels te verhogen.

Over de Vlaamse Hockey Liga (VHL)

De VHL organiseert, ontwikkelt en vertegenwoordigt de hockeysport in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met aandacht voor ethiek, fair play en familiewaarden ondersteunt de VHL clubs in hun dagelijkse werking. Hun doel is om elke inwoner de kans te bieden om hockey te spelen op recreatief, competitief en/of topsportniveau. Samen met de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) en de Franstalige Hockey Liga (LFH) organiseert de VHL nationale kampioenschappen en ondersteunt ze de nationale teams.

Bij KMTHC zijn we dankbaar voor deze erkenningen en blijven we ons inzetten voor de verdere ontwikkeling van onze club en leden.