1923, Het prille begin...

Het prille begin van de Koninklijke Mechelse Tennis- en Hockeyclub situeert zich een hele tijd terug...

En wel op 2 mei 1923, toen de Wingfield's Tennis Club officieel boven de doopvont werd gehouden. Na enige tijd zochten de tennissers een sportieve winterbezigheid, en als je toch gewoon bent een slaginstrument te gebruiken om op een balletje te slaan, ligt de keuze van hockey voor de hand: de Malines Hockey Club was geboren! 

1936, de grote verhuis

Een belangrijke stap werd gezet met de vestiging in het dan nog vrijwel onbekende Vrijbroekpark, na de bouw van een Chalet, een kopie van een paviljoen van de Wereldtentoonstelling van 1935. Op 16 juni 1936 was het dan eindelijk zover: de Wingfield's Tennis Club, de Malines Hockey Club en de Galgenberg Tennis Club versmolten tot de Mechelse Tennis- en Hockeyclub.
De club werd officieel "Koninklijk" in 1957.

Sportieve successen

Tijdens de vele jaren in het Vrijbroekpark haalde KMTHC zijn sportieve successen vooral op het tennisgebied, met de A-kwotering van Elza Bellens, Francis Andries en Johan de Preter. De herenploeg van de hockey-afdeling bracht het tot 7 seizoenen in Eerste Nationale.

De Club leed een vreedzaam bestaan maar werd brutaal wakker geschud toen in 1986 haar huurcontract niet verlengd werd. Het bestuur bleef niet bij de pakken zitten, en keek uit naar een nieuwe vestigingsplaats. Die werd gevonden aan de Eglegemvijver in de Mechelse deelgemeente Hombeek. Er werd een investeringsplan opgesteld en al zeer gauw werd met de bouwwerkzaamheden begonnen. Begin 1987 was de verhuis een feit. Sedertien kreeg de Club een nieuwe elan!

Door deze schitterende nieuwe infrastructuur met een charmant karakter is het ledenaantal zowel in tennis- als in de hockeysectie sindsdien gestadig gegroeid. Begin 2020 telt onze club ongeveer 1200 leden, +- 900 hockeyleden en 300 tennisleden. Op het domein van KMTHC kan je twee volwaardige waterbased hockeyvelden vinden, alsook 5 outdoor en 2 indoor tennisterreinen. In 2018 werd onze parking volledig vernieuwd en biedt nu plaats aan om en bij de 200 auto's. 

En ondertussen blijven we groeien!