Deze zaterdag 8 oktober is het al de 20e editie van Mentalympia, een G sportevent voor atletiek, voetbal, netbal en hockey dat in de Nekker georganiseerd wordt. 5 jaar geleden stapte Mechelse (toen nog Neo) mee in in het project georganiseerd door de Rotary van Bonheiden en de Regionale Atletiekverenigingen Mechelen (RAM).


Traditie in oktober

Als een evenement voor de 20e keer plaatsvindt kan je gerust spreken van een traditie. Het was in 2001 dat Greta Williams met het initiatief startte. In de school voor Buitengewoon Secundair Onderwijs, waar zij toen directeur was, gingen ze al enkele jaren met een groepje jongeren naar de jaarlijkse meeting van ‘Special Olympics’, een sportevenement voor atleten met een mentale beperking.

G- ploegen bestonden nog niet, bovendien had deze doelgroep het bijzonder moeilijk om aan te sluiten bij een reguliere sportvereniging. Geïnspireerd door het initiatief van Rotary Tessenderlo werd een gelijkaardige sportmeeting in onze regio boven de doopvont gehouden. De Nekker en RAM stapte onmiddellijk mee in het verhaal! 

Intussen is het initiatief landelijk bekend. Het startte met 120 deelnemers, maar ondertussen mocht de organisatie bij vorige jaargangen zelfs meer dan 400 deelnemers en hun begeleiders ontvangen.

De laatste jaren faciliteren wij, buiten deze 400 deelnemers nog een 150-tal G hockeyers.

 

Plezier primeert

Mentalympia is een evenement dat zich helemaal richt op het plezier van de deelnemers. Iedereen moet kunnen deelnemen. Desnoods wordt de discipline wat aangepast en de deelname is gratis. Elke deelnemer krijgt op het einde een medaille uit de handen van Marcske van FC De Kampioenen.

Aangezien plezier primeert, wordt er ook voor animo gezorgd naast het veld met muziek, grime en extra animatie.

 

Kom onze G-hockeyers aanmoedigen

Aangezien we dit mee organiseren kunnen onze eigenste G-hockeyers uiteraard niet ontbreken. Kom hen zaterdag 8 oktober zeker aanmoedigen tussen 10u en 16u.