M/V, 20+ en veel zin om een balletje te slaan in een niet competitieve omgeving. Gewoon voor de fun…

Ontdek hier alles over Trimhockey!


Trimhockey is een leuke vorm van hockey voor 20+ers, dames en heren, die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de sport willen leren kennen en verder beoefenen. 

Trimhockey wordt ook door Mechelse aan haar leden aangeboden. De huidige groep Mechelse-trimhockeyers bestaat uit een 60-tal dames en heren gemengd die nooit eerder gespeeld hadden en via Trimhockey de sport en elkaar beter hebben leren kennen. 

De meest voorkomende reden om te gaan trimmen, is wanneer de eigen kinderen zijn begonnen met hockey. Op die manier kan je zelf ervaren wat het spel en de sport inhouden, de regels leren toepassen, deelnemen op een andere wijze aan het clubgebeuren, mensen leren kennen, gewoon fun hebben…

Daarenboven zit je niet vast aan wedstrijden in competitieverband op de zaterdag of zondag en speel je in teamverband met mensen met dezelfde doelstelling en speelsterkte.

 

Trimhockeytraining? Wie wat waar?

Iedere trimhockey-trainingsavond vindt plaats op:

  • maandag van 20u tot 21u30 in De Nekker
  • woensdag van 21:00 tot 22:30 uur in Hombeek (op het bovenveld)

De trainingen worden gegeven door ervaren hockeyspelers die je de spelregels, verschillende slagen, tactiek en strategie zullen bij brengen.  Op het einde van de training kan je dan je skills in praktijk toepassen tijdens een kort onderonsje.  Niet onbelangrijk… achteraf kan je napraten aan de bar… fun verzekerd dus.

 

Wedstrijd

Eenmaal per maand is er op een weekdag een wedstrijd tegen een andere club voorzien en wordt er gedurende het seizoen ingeschreven voor tornooien. Deelname is niet verplicht. Noch voor de wedstrijden, noch voor tornooien.

 

Interessant ! En nu?

Iedereen die geïnteresseerd is, kan vrijblijvend 3 probeeravonden meedoen, alvorens de keuze te maken zich aan te sluiten. Om praktische redenen proberen we deze zo veel mogelijk samen met de andere starter-trimmers te laten plaatsvinden in september en januari.

Voor de absolute beginners voorzien we in een try out waar alle basics zullen worden toegelicht onder kundige begeleiding. Andere leden kunnen ineens aansluiten bij de probeeravonden waarvan we je de juiste data bezorgen bij inschrijving.

Je dient zelf voor kunstgras- of sportschoenen zonder noppen en scheenbeschermers te zorgen. Een bitje (tandenbeschermer) is aanbevolen en ondertussen bij wedstrijden verplicht. Op aanvraag kan een stick geleend worden.

 

Interesse?

Lijkt het je wat om deze bende trimmers te vervoegen en beter te leren kennen? Stuur dan snel een mailtje met naam en tel nummer naar trimmers@kmthc.be.

Mocht je nog andere vragen of zorgen hebben, kan je eveneens terecht op dit mailadres of contacteer je gewoon een van de onderstaande verantwoordelijken.

Wij hopen je alvast snel te mogen ontmoeten op onze velden.

Tot binnenkort!

 

Het Mechelse Trim-team (trimmers@kmthc.be)

Hugo Van Den Eynde

Bram Peeters

Bart Moerman

Tim Janssens