Na de U19 en U16 spelers, wordt het behalen van het diploma van theoretisch scheidsrechter door de KBHB verplicht voor alle spelers van U14.

 

Om iedereen de mogelijkheid te geven de hockeyregels op eigen tempo en op momenten wanneer het past te leren, heeft de KBHB een e-Learning systeem ontwikkeld (leren via internet op computer, smartphone of tablet).

 

Om het Outdoor diploma te kunnen behalen moeten 5 modules doorlopen worden: ‘Spelsituaties’, ‘Spelregels’, ‘Overtredingen’, ‘Speldeelnemers’ en ‘Signalen’. Indien je ook het Indoor diploma wil behalen (wat wij vanuit de Club aanraden) dien je ook de module 'Zaalhockey' te doorlopen.

Wanneer je de leerstof van alle modules onder de knie hebt, kan je het Outdoor en/of Indoor examen afleggen. Een scheidsrechter die enkel buitenwedstrijden fluit, is niet verplicht om het zaalexamen af te leggen, of omgekeerd.

 

Bij het doorlopen van de modules krijg je eerst de gelegenheid om op verschillende meerkeuzevragen te antwoorden om vervolgens het examen af te leggen. Het wordt sterk aanbevolen om eerst te proberen een 100% score te halen op het proefexamen alvorens het echte examen te starten. De examenvragen komen letterlijk uit de oefeningen. Als je op het echte examen 80% of meer haalt, dan ben je officieel theoretisch scheidsrechter.

 

Verdere info en inschrijvingen vind je via deze link.