Stap voor stap wil de Stad Mechelen van de speel- en sportterreinen rookvrije plaatsen maken. Als Club willen wij dit initiatief graag ondersteunen door ook op onze terreinen reeds stappen te ondernemen om ze om te vormen tot een rookvrije zone.

Samen sporten en van hockeysport genieten is fijner in een rookvrije omgeving. Geen ongezonde rook rond het veld of aan de deuren van onze Club, geen peuken op de grond.  En, zeker zo belangrijk, indien onze jeugd minder in contact komt met rokende (jong)-volwassenen, zullen ze roken niet meer als iets gewoons aanzien.


We willen we jullie dan ook graag informeren over ons eerste initiatief.

Vanaf nu is ons domein rookvrij, met uitzondering van het terras aan de kant van het hockeyveld, waar onder het afdak een speciale asbak staat. Op en rond de sportvelden, aan de verschillende toegangsdeuren van ons Clubhuis en in de afgesloten zone van de buitenkeuken kunnen we roken niet meer toestaan.

Ook de e-sigaret valt onder deze afspraak. Dat vergemakkelijkt de naleving en zorgt voor duidelijkheid. Deze afspraak is van toepassing 24 uur per dag en 7 dagen per week voor iedereen die het terrein betreedt.

Om dit voor iedereen nog eens extra in de verf te zetten hebben we op de belangrijkste plaatsen de nodige stickers aangebracht, de oude asbakjes rond de velden verwijderd en een nieuwe asbak onder het afdak geplaatst.

Als VZW Bestuur kunnen we dit echter niet alleen tot een goed einde brengen. Het is belangrijk dat iedereen zich houdt zich aan deze afspraak voor een rookvrij sportterrein, alle leden, vrijwilligers, trainers, ouders, bezoekers, … en indien nodig elkaar hierover aan te spreken.

Dus alvast bedankt om jouw steentje bij te dragen tot het realiseren van een rookvrije Club en Generatie Rookvrij.

Nog meer info op https://www.generatierookvrij.be